En fantastisk podcast får helt ny app

Gänget bakom den framgångsrika podden Tack för kaffet beslöt sig för att samarbeta med Pija. Med helt omgjord app och ny design visade det sig bli succé.

Tack för kaffet header
Prototyp och design

Så underlättar vi projektet med hjälp av interaktiva prototyper

Då appen behövde helt ny design och interaktionen är en del av kundens arbetsflödesatte vi ihop interaktiva animeringar. Via en app fick kunden själv känsla för hur mjukt övergångar mellan de olika vyerna gick och lättare se hur slutresultatet skulle upplevas.

Helt nytt flöde för hur appen används

För att ge fokus på hur kunden når varje avsnitt minimerade vi appens flöde. Med hjälp av enastående interaktion och design gav vi inte bara TFK möjligheten att nå ut med sitt budskap utan även möjlighet för kunderna att diskutera direkt på varje avsnitt.

Identitet
Avenir font sample

Vi ville återskapa den värme och känsla som teamet bakom podcasten så varmt utstrålar. Den gula lekfulla färgen för uppmärksamhet, värme och den gröna för kreativitet och trovärdighet. Såklart behöver vi även den djupa kaffefärgen. Med dessa färger som verktygslåda kan vi sätta igång med nytt ux.

Brush strokes
Avenir roman font sample
Kundnöjdhet

Från botten till toppen

Med kundnöjdheten i botten och en app med enorma brister tog Pija ett helhetsgrepp. Resultatet blev en app med helt ny interaktion och ombyggd kärna där vi stabiliserat funktionerna för både Android och iOS. tar hand om kunden hela vägen. Det här är det bästa jobb vi gjort för en podcast någonsin.